Tips till Dig som skall flytta in hos Kvarnvreten!

Adressändring och flyttanmälan till Skatteverket

När du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan.

Flytt av El, Telefon och Internet

Glöm inte att kontakta Dina leverantörer i god tid innan inflyttning.

Plusval

I vissa av våra fastigheter (Pettersbergsgatan) finns tillgång till Plusval vilket innebär att Du som hyresgäst kan måla om, tapetsera, lägga nya golv eller byta köksluckor i Din lägenhet. Du kan beställa arbetet av oss, anlita en egen hantverkare eller göra jobbet själv. Kostnaden för renoveringen läggs sedan på Din hyra.

Nycklar

Nycklar till nya lägenheten hämtas ut hos Kvarnvreten på Vagnbodsvägen 3 efter kl 12.30 första vardagen enligt hyreskontraktet. Obs! Viktigt att Du får och sparar kvittensen på alla utlämnade nycklar till nya lägenheten.

Hemförsäkring

Som hyresgäst hos oss är det obligatoriskt att ha en giltig hemförsäkring. Vi kan erbjuda en förmånlig hemförsäkring via Länsförsäkringar.